Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0766 455 154 | cabinet@coroana-zirconiu.ro

Toate articolele din: articole-cazuri

coroana din ceramica presata

coroana din ceramica presata E-max

Pacienta s-a adresat clinicii noastre pentru a rezolva un aspect estetic care o marca inca din copilarie, cand in urma unui accident si-a retezat incisivul central din partea dreapta. I s-a realizat la vremea respectiva un pivot si apoi o coroana din acrilat. Dupa cum se observa si in imagine aspectul intunecat al dintelui si al gingiei o nemultumea din punct de vedere estetic pe pacienta.

Citeste
Coroane individuale zirconiu intergal multilayer

zirconiu integral – coroane individuale

Pacienta s-a adresat clinici noastre dupa o experienta foarte neplacuta pe care a avut-o in alt cabinet. A venit in clinica noastra la recomandarea sotului, care era deja pacientul nostru. Doamna a mers in acel cabinet pentru a-si inlocui o lucrare veche de pe dintii din fata. Acolo, la un control radiologic s-a constatat ca pe incisivul lateral din dreapta si incisivul central din stanga prezinta procese infectioase cronice care s-au raspandit in osul alveolar.

Citeste
Coroane ceramica pe zirconiu

coroane ceramica pe zirconiu

Coroane ceramica pe zirconiu – prezentare caz clinic.

Pacienta s-a prezentat in cadrul clinicii stomatologice Smile Architects pentru o schimbare majora, o reabilitare orala completa, intrucat si-a dorit mereu un zambet de Hollywood.

In vederea obtinerii zambetului dorit, s-a decis la inlocuirea puntilor dentare vechi din metalo-ceramica, care nu mai corespundeau din punct de vedere estetic si functional, tratarea pe canale a dintilor ce prezentau leziuni apicale, cat si aplicarea de pivoti din fibra de sticla acolo unde distructia era masiva.

Citeste
Coroane integral zirconiu multilayer

coroane integral zirconiu

Coroane integral zirconiu multilayer sunt coroane realizate din oxid de zirconiu, care este un material foarte rezistent utilizat in stomatologie, conferind in acelasi timp si o estetica superioara. Daca pana acum aceste coroane dentare erau solutia de preferat doar pentru zonele laterale datorita rezistentei crescuta, o data cu aparitia zirconiului multistratificat (multilayer), coroanele integral zirconiu sunt folosite cu succes si in zona anterioara unde pretentiile estetice sunt mai mari.

Deoarece zirconiul, ca si material utilizat in stomatologie, este un slab conducator termic, acesta este indicat pentru realizarea coroanelor pentru dintii vitali, ca si in cazul prezentat in acest articol, unde am pastrat vitalitatea dintilor acolo unde a fost posibil.

Citeste