Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0727 307 802 | cabinet@smile-architects.ro

coroane individuale din zirconiu - final

Coroane individuale din zirconiu

Pacientul s-a prezentat la clinica pentru restaurarea protetica a celor doua arcade cu coroane individuale din zirconiu.

Dintii de la ambele arcade prezentau abraziune avansata din cauza bruxismului. Cazul a fost foarte dificil deoarece, pe langa rezolvarea problemelor endodontice, necesita si refacerea dimensiunii verticale de ocluzie (D.V.O.), care era prabusita in urma abraziunii avansate a dintilor.

coroane individuale din zirconiu - initial

Initial, pentru a se inalta ocluzia, pacientul a purtat timp de trei luni o gutiera pentru inaltarea ocluziei (muscaturii) pana la varianta fiziologica.

Au fost tratate infectiile cronice prezente la doi dintre dinti. Pentru reusita tratamentului am utilizat laserul dentar pentru sterilizarea canalelor si am obturat canalele cu un material sigilant de canal, pe baza de minerale, care sa ajute la remineralizarea tesutului canalicular si apical.

Au fost realizate tratamente endodontice doar la dintii unde a fost nevoie sa se monteze pivoti din fibra de sticla pentru refacerea bonturilor dentare.

coroane individuale din zirconiu - pivoti din fibra de sticla

A fost pastrata vitalitatea tuturor dintilor care prezentau un grad mai mic de abraziune dentara.

Impreuna cu pacientul am ales sa utilizam pentru reconstructia celor doua arcade coroane individuale din zirconiu integral de 1500 MPa, care sa ne asigure o rezistenta crescuta. De asemenea, coroanele au fost realizate individual pentru a creste rezistenta si a obtine un aspect estetic superior.

Pacientul si-a dorit o culoare si un aspect cat mai natural al dintilor, fiind pe deplin satisfacut de rezultatul obtinut. El va purta noaptea o gutiera pentru bruxism pentru a preintampina aparitia altor probleme pe viitor.

aplica online pentru o consultatie gratuita

Puteti consulta alte cazuri si articole pe www.dentistfaradurere.ro si pe www.smile-architects.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.