Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0727 307 802 | cabinet@smile-architects.ro

Toate paginile etichetate: coroana zirconiu

Coroane integral zirconiu multilayer

coroane integral zirconiu

Coroane integral zirconiu multilayer sunt coroane realizate din oxid de zirconiu, care este un material foarte rezistent utilizat in stomatologie, conferind in acelasi timp si o estetica superioara. Daca pana acum aceste coroane dentare erau solutia de preferat doar pentru zonele laterale datorita rezistentei crescuta, o data cu aparitia zirconiului multistratificat (multilayer), coroanele integral zirconiu sunt folosite cu succes si in zona anterioara unde pretentiile estetice sunt mai mari.

Deoarece zirconiul, ca si material utilizat in stomatologie, este un slab conducator termic, acesta este indicat pentru realizarea coroanelor pentru dintii vitali, ca si in cazul prezentat in acest articol, unde am pastrat vitalitatea dintilor acolo unde a fost posibil.

Citeste
coroana zirconiu | Coroane ceramica pe zirconiu pe implant

coroane ceramica pe zirconiu | caz

coroane ceramica pe zirconiu

Coroane ceramica pe zirconiu a fost solutia aleasa in acest caz pentru rezultate functionale, dar si pentru rezultate estetice.

Astfel, pacienta a venit la cabinetul stomatologic acuzand dureri si fiind nemultumita de aspectul dintilor ei.

Au fost constatate multiple leziuni carioase masive, resturi de dinti irecuperabili si sensibilitate dentara, datorata abraziunii.

Citeste
coroana zirconiu before-after | punti zirconiu

Punti totale din ceramica pe zirconiu | caz

coroana zirconiu: punti totale din ceramica pe zirconiu

Cazul initial: pacienta s-a prezentat la cabinetul stomatologic total nemultumita de rezultatul incercarii de restaurare intr-un alt cabinet stomatologic – asa cum se vede in imaginea atasata.

Incercarea de restaurare dentara a constat in realizarea unor lucrari provizorii din acrilat urmand apoi realizarea unor lucrari finale din zirconiu. Datorita faptului ca rezultatul a fost nesatisfacator, pacienta s-a decis sa apeleze la cabinetul nostru.

S-a procedat la consultatia preliminara in urma careia am stabilit impreuna cu pacienta aspectele care o nemultumesc si un plan in urma caruia am putea corecta si obtine un rezultat cat mai satisfacator.

Citeste
punte zirconiu - ceramica pe zirconiu

punte zirconiu – ceramica pe zirconiu | caz

Pacienta a venit la cabinet total nemultumita de aspectul estetic al dintilor sai.

Pe maxilarul superior avea lucrari din metalo ceramica deteriorate si inestetice. Dintii inferiori prezentau o uzura accentuata si numeroase carii dentare netratate.

Citeste