Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0727 307 802 | cabinet@smile-architects.ro

coroana din ceramica presata

coroana din ceramica presata E-max

Pacienta s-a adresat clinicii noastre pentru a rezolva un aspect estetic care o marca inca din copilarie, cand in urma unui accident si-a retezat incisivul central din partea dreapta. I s-a realizat la vremea respectiva un pivot si apoi o coroana din acrilat. Dupa cum se observa si in imagine aspectul intunecat al dintelui si al gingiei o nemultumea din punct de vedere estetic pe pacienta.

Deoarece aspectul natural al dintilor este foarte greu de redat in cazul unui incisiv central, am luat decizia de a utiliza o coroana din ceramica integrala presata. Coroana din ceramica presata este optiunea ideala pentru restaurarea dintilor frontali. Structura de baza este realizata din portelan sinterizat care se preseaza si se topeste la temperaturi inalte. Ceramica integrala nu are suport din metal sau din zirconiu, prezinta o transluciditate excelenta, trecerea dintre coroana si gingie este deosebit de estetica, reproducand pana la perfectiune structura dintilor naturali.

Ceramica integrala este indicata pentru restaurarea dintilor frontali, nefiind indicata pentru zonele laterale, punti dentare sau la pacientii cu bruxism.

Ceramica integrala este indicata indeosebi pentru dintii vitali. Cei devitali sunt adesea colorati si lucrul acesta poate sa transpara prin ceramica integrala. De acest aspect ne-am lovit si noi in cazul pacientei, care avea incisivul central (1.1) devital dupa fractura din copilarie.

Pentru ca aspectul intunecat al botnului dentar sa nu transpara prin ceramica, am utilizat un material special, un lac opac, cu care am vopsit bontul.

Aspectul final a fost foarte multumitor pentru pacienta noastra.

aplica online pentru o consultatie gratuita

Puteti consulta alte cazuri si articole pe www.dentistfaradurere.ro si pe www.smile-architects.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.