Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0727 307 802 | cabinet@smile-architects.ro

coroane ceramica pe zirconiu

coroane ceramica pe zirconiu

Pacienta s-a prezentat in clinica noastra pentru a rezolva multiplele probleme dentare pe care le avea si, de asemenea, pentru a-si realiza un vis pe care il avea inca din copilarie: sa aiba un zambet frumos.

coroane ceramica pe zirconiu - situatie initiala

In urma unui examen radiologic am constatat ca mai multe tratamente endodontice au fost incomplet realizate si din aceasta cauza microbii au migrat din canalul radicular in osul alveolar. De asemenea, unii dinti aveau plombe mari care au dus la necroza nervului.

Am retratat dintii care prezentau procese infectioase, acest lucru fiindu-ne inlesnit de laser, am tratat dintii care necesitau devitalizari, am indepartat procesele carioase si, acolo unde am avut resturi irecuperabile, am realizat extractii.

Pe langa toate aceste interventii am mai realizat gingivectomii la grupul frontal superior pentru a obtine un nivel cat mai uniform si estetic al marginii gingivale.

Remodelarea gingivala este un aspect deosebit de important atunci cand se urmareste obtinerea unui zambet perfect si o estetica superioara.

Gingivectomia reprezinta inlaturarea chirurgicala a tesutului gingival, fiind dezvoltata initial pentru a trata boala periodontala, astazi fiind folosita mai ales pentru interventiile cosmetice. Gingivectomia se realizeaza cu anestezie locala, clasic chirurgical sau, asa cum preferam in clinica noastra, prin procedeul laser. rezultatul este vizibil imediat, sangerarea este minima, iar in cateva zile aspectul tesuturilor este normal. Vindecarea definitiva are loc dupa 3-4 saptamani.

Igiena dentara are un rol deosebit de important pentru a mentine gingiile sanatoase si integritatea lucrarilor cat mai mult timp. Durata unei lucrari depinde intr-o mare masura de pastrarea unei igiene optime.

Dupa gingivectomie, gingiile se vor peria usor, fara a traumatiza plaga postoperatorie. Se vor evita alimentele fierbinti, sarate, condimentate, nu se va mesteca cu dintii care au fost tratati pentru o saptamana. Dupa ce trece efectul anestezicului este posibil ca pacientul sa resimta un usor disconfort, antialgicele usoare fiind suficiente.

Pentru obtinerea unui zambet perfect, au fost utilizate coroane din ceramica pe suport de zirconiu. In zonele frontale coroanele au fost realizate individual pentru un aspect cat mai natural al dintilor.

Rezultatul obtinut prin utilizarea de coroane din ceramica pe zirconiu a fost foarte apreciat de catre pacienta.

Ii multumim pacientei noastre ca ne-a dat ocazia sa contribuim la realizarea visului ei din copilarie: un zambet perfect.

Coroana zirconiu - before
Situatia initiala
Coroana zirconiu - after
Situatia finala

aplica online pentru o consultatie

Puteti consulta alte cazuri si articole pe www.dentistfaradurere.ro si pe www.smile-architects.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *