Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0727 307 802 | cabinet@smile-architects.ro

coroane individuale ceramica zirconiu

coroane individuale ceramica pe zirconiu

Pacienta s-a adresat clinicii noastre dorind sa-si restaureze cei doi incisivi centrali superiori prin coroane individuale ceramica pe zirconiu.

Coroana zirconiu - before
Situatia initiala
Coroana zirconiu - after
Situatia finala

In urma radiografiei dentare s-a constatat ca cei doi incisivi prezinta afectiuni periapicale cronice dobandite in urma unor tratamente de canal incorect efectuate. S-a hotarat refacerea tratamentelor de canal a celor doi incisivi apoi acoperirea acestora cu coroane individuale ceramica pe zirconiu.

coroane individuale ceramica zirconiu-initial

Tratamentul de canal reprezinta tratamentul ce se adreseaza afectiunilor nervului care sunt constituite din inflamatii sau infectii. Nervul inflamat in ruma unei carii sau traumatism sufera un proces de degradare biologica ce poate duce la infectie. Microbii pot patrunde in spatiul periapical de la varful radacinii, provocand infectii care pot duce la compromiterea totala a dintelui care va trebui extras.

Salvarea dintilor de la extractie a devenit un aspect inportant pentru stomatologia moderna minim invaziva.

Tratamentul de canal ofera solutii pentru salvarea dintilor. El consta in indepartarea intregului continut din interiorul dintelui si in acelasi timp a florei microbiene si inchiderea etansa tridimensionala a canalelor dentare pentru a preveni o repopulare cu microbi a dintelui in cauza.

Daca rata de succes a unui dinte in urma unui tratament de canal clasic este de 50-60%, noile metode rotative, tehnici si materiale cresc aceasta rata de vindecare pana la 90%.

Am realizat prepararea canalelor radiculare cu ajutorul unui endomotor in care se fixeaza ace rotative foarte flexibile, ce fac posibila instrumentarea si curatarea canalului, chiar si la dintii cu canale curbe. De asemenea, aceste ace permit indepartarea rapida a tesutului afectat din interiorul canalului.

Dupa prepararea canalelor am realizat dezinfectia acestora cu ajutorul solutiilor antiseptice si a laserului dentar.

Ulterior realizarii tratamentelor de canal au fost slefuiti dintii si acoperiti cu doua coroane din ceramica pe suport din zirconiu. Totodata au fost tratate si cariile dintilor vecini prin plombe din compozit. Datorita acestei structuri s-a obtinut un aspect foarte apropiat de cel al dintilor naturali, coroanele dentare integrandu-se perfect intre dintii naturali, redand pacientei zambetul dorit.

coroane individuale ceramica zirconiu

 

aplica online pentru o consultatie

Puteti consulta alte cazuri si articole pe www.dentistfaradurere.ro.