Coroana zirconiu integral, multilayer si ceramica pe zirconiu

Doctor : Madalina Radu
  Contact : +4 0727 307 802 | cabinet@smile-architects.ro

Coroane individuale zirconiu intergal multilayer

zirconiu integral – coroane individuale

Pacienta s-a adresat clinici noastre dupa o experienta foarte neplacuta pe care a avut-o in alt cabinet. A venit in clinica noastra la recomandarea sotului, care era deja pacientul nostru. Doamna a mers in acel cabinet pentru a-si inlocui o lucrare veche de pe dintii din fata. Acolo, la un control radiologic s-a constatat ca pe incisivul lateral din dreapta si incisivul central din stanga prezinta procese infectioase cronice care s-au raspandit in osul alveolar.

I s-a propus si au fost realizate, in acel cabinet, rezectii apicale la cei doi dinti. Dupa o perioada de sase luni de la interventie, cand pacienta a venit in clinica noastra, inca prezenta infectie si dureri la cei doi incisivi.

situatia initiala

Dupa controlul radiologic am decis ca dintii sunt irecuperabili si am convenit impreuna cu pacienta sa ii extragem si sa inseram doua implanturi.

O alta problema care o deranja in mod deosebit era aspectul gingiei in dreptul incisivului lateral din partea dreapta. Aici gingia era mult retrasa si foarte subtire, cel mai probabil din cauza lucrarii vechi. Pentru a remedia aceasta problema a fost realizata o grefa gingivala. S-a recoltat o bucata de tesut epitelio conjunctiv de la nivelul mucoasei palatine (cerul gurii) si s-a aplicat in jurul implantului. Era important de realizat aceasta grefa, dincolo de aspectul estetic, deoarece un implant care nu are in jurul lui suficienta gingie fixa prezinta riscul de infectie – periimplantita, care poate duce in timp la pierderea implantului. Procedura nu dureaza mult, nu prezinta un disconfort mare pentru pacient, realizandu-se sub anestezie locala. Timpul de vindecare difera de la un pacient la altul, acesta fiind cuprins intre 4 si 8 saptamani. IN cazul pacientei noastre, a fost nevoie de 6 saptamani. Procesului de vindecare s-a incheiat la 3 luni de la interventie, atunci cand au fost realizate si coroanele dentare.

S-au realizat 6 coroane individuale din zirconiu integral multilayer de estetica superioara.

Aspectul final a redat zambetul si increderea in sine pacientei noastre.

Coroana zirconiu - before
Situatia initiala
Coroana zirconiu - after
Situatia finala

“Increderea in sine este cel mai bun accesoriu. Insuseste-ti-o si poart-o!”

aplica online pentru o consultatie

Puteti consulta alte cazuri si articole pe www.dentistfaradurere.ro si pe www.smile-architects.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *